:: Poduzeće Emsi d.o.o. započelo je s radom u obliku obrta 1991 godine. Obrt, u vlasništvu sadašnjeg direktora i vlasnika Mladena Sokolić, pretežno se bavio proizvodnjom drvne galanterije, a proizvodila se i građevna stolarija, u manjem opsegu.
 


:: Uviđajući potrebe tržišta, djelatnost obrta se sve više usmjeravala na proizvodnju drvne građevne stolarije. Zahvaljujući sposobnosti prepoznavanja tržišnih potreba obrt je kroz nekoliko godina postigao impresivan rast što je i dovelo do pretvaranja malog obiteljskog obrta u društvo sa ograničenom odgovornošću 1996. godine.
 


:: Tada već usko specijalizirano poduzeće EMSI d.o.o. započelo je sa nizom ulaganja u modernizaciju i opremanje proizvodnih pogona. Osnovnu su djelatnost tada, kao i danas činile proizvodnja prozora, na koju i danas otpada
najveći dio proizvodnje, zatim sobnih i ulaznih vrata, grilja i roleta.
 


:: Rastom poduzeća rastao je i broj zaposlenih. Poduzece EMSI d.o.o. danas zapošljava 36 djelatnika. 2003. godine izgrađen je i suvremeno opremljeni proizvodni pogon isključivo za proizvodnju prozora, te je time dobiven dnevni kapacitet proizvodnje od oko 30 prozora. Izgrađen je i poslovni prostor koji se planira dovršiti u toku ove godine.
 


:: EMSI d.o.o. danas raspolaže moderno opremljenim proizvodnim postrojenjima i uredima površine cca 1500 m2.
 


:: Maloprodajni prostor u Sesvetama otvoren je 1999 godine.
 


:: Početkom 2004. godine započelo se s proizvodnjom nove vrste sobnih vrata, stilskih sobnih vrata. Pošto predstavljaju estetski novitet cjenovno se izuzetno konkurentna proizvodnja stilskih sobnih vrata pokazala uspješnim poslovnim potezom.
 :: EMSI d.o.o. Planira daljnja ulaganja u modernizaciju i unapređenje proizvodnog procesa, i dalje imajući na prvom mjestu potrebepotrošača.