Nogometni klub "Golubovec"

NK Golubovec

Oživljavanjem industrije te otvaranjem radnih mjesta početkom 1972. godine u Novom Golubovcu tadašnja mladež koja završava srednješkolsko obrazovanje ostaje u mjestu te se zapošljava u tadašnjim poduzećima, "Golubovečki rudnici" kao i u novootvorenom poduzeću "Prvomajska".

Mladići kojih je u to doba bilo poprilično okupljaju se na malonogometnom igralištu osnovne škole u Novom Golubovcu, te rekreativno igraju nogomet. U to doba poneki naši mladići igraju i veliki nogomet u okolnim mjestima u tadašnjim nogometnim klubovima. Grupa zaljubljenika u nogometnu loptu te velike golove i travnati teren osniva inicijativni odbor za osnivanje nogometnog kluba.

U inicijativnom odboru su bili: Boris Tušek, Miroslav Gorski, Marijan Oršolić, Slavko Klarić, Alojz Kužir, Slavko Gorski, Milan Malogorski, Stjepan Brozd i Vlado Gradečak.

Osnivačka Skupština održana je 15.02.1979. godine u prostorijama poduzeća "Prvomajska". Za prvog predsjednika izabran je Berislav Tišljar, dopredsjednik je bio Alojz Kužir, Tajnik je bio Milan Malogorski, te rizničar Štefica Benko, te ostali članovi novog Odbora.

Jednoglasnom odlukom osnivača ime kluba je bilo "Prvomajska" Novi Golubovec, a razlog je glavni sponzor kluba bilo je isto poduzeće. NK "Prvomajska" svoje prijateljske i službene utakmice igrala je na igralištu u Lepoglavi, nekoliko sezoni u Mihovljanu i Loboru. Prvi put NK "Prvomajska" svoju utakmicu igra u svom mjestu na svom igralištu 31.08.1990. godine kada je i registrirano igralište"Šterc" u Novom Golubovcu. Tijekom postojanja klub mijenja imena u NK "Golubovec", te u NK "Zagorski bojovnik" 1996. godine kada je predsjednik general Hrvatske vojske Ivan Korade. Klub se u periodu 1996-2000 godine takmiči u III HNL te u dva maha biva prvak iste lige. Najveći uspjeh kluba je 1/16 kola tj. Plasiranje kluba među 16 u cijeloj Hrvatskoj te igranje sa HNK "Hajduk" Split. NK "Schiedel" klub dobiva ime u sezoni 2005/2006 kada firma "Schiedel" postaje jedan od sponzora.

Klub se takmiči u I. ŽNL KZŽ, a ima mlađe pionire, pionire, juniore, seniore i veterane, drugim riječima radi se o pognu od cca stotinu igrača iz raznih sredina našeg bližeg okruženja, Lobor, Mihovljan, Lepoglava, Ivanec itd.

11.07.2014. godine održana je Izvanredna izborna skupština NK "SCHIEDEL" gdje su izabrani novi članovi Izvršnog odbora, (13) članova, te donesen novi Statut NK "SCHIEDEL".

Na prvoj sjednici Izvršnog odbora za predsjednika izabran je Josip Zebec, za dopredsjednika, Mladen Kos, za Tajnika, Tomislav Petričić, a za blagajnika Petar Culjak.

Za sportskog direktora kluba izabran je Petar Vučković, koji je ujedno i trener juniora.

Klub sve svoje obveze podmiruje u skladu sa planiranim Proračunom, Planom za 2014/2015 i Zakonom o porezu na dohodak.